Известие

Collapse
No announcement yet.

1.4 16V TS - проблем с маслена помпа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от astronoma Покажи съобщение
    ......защо при следващата смяна на маслото не направиш една хубава промивка на двг...особенно на тези т.с. им се отразява много добре!!!!!
    Обикновено толкова добре им се отразява, че после повече никога не ти се налага да се занимаваш с тоя мотор
    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
      колеги всичките тези неща които ги пишете съм ги направил и ефекта е нулев,минавам по 100 000 км. на година и още не е родил,така че нещо ме навява на мисълта че е някакво запушване ако някои е промивал да ми каже с какво да го направя,има налягане 4 атм на студено и 3.5 на топъл мотор,не е датчик,с хубаво синтетично масло съм,филтър с 3 клапана ,е сега ако някои ми каже от какво е съм ви признал за разбира4и и черпя много яко,просто ми писна да давам пари излишно,зашото секи само разбира да взима кинтите а аз съм доста грамотен технически,и вече не мога да вярвам на никои,помогнете ако мижете сега,това е добро предизвикателство!!
      Вземи един мултицет и направи следната пробичка:Разкачаш кабела от датчика и на негово место закачаш едната клема на мултицета,другата на маса.При загасен мотор трябва да има верига.Ако със запалването веригата се прекъсне,значи датчика работи и за да не гасне индикатора,има окъсяване на веригата преди датчика.
      Всичко това е валидно,ако си сигурен в наляганията,които сочиш и са мерени с манометър на местото на датчика.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
        .......
        Колега, аз така и не разбрах дали в крайна сметка си сменил датчика? Това е най-първото, което е трябвало да направят/проверят.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

проблема вече е решен,просто изкривен картер,които е запушил цедката на сондата на помпата и не може да дърпа като маслото е студено,и така зарварям темата !!!
          Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
          Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Майко мила, егати здравата кола, така като гледам си я карал повече от една година с тоя проблем
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
            X